MinD®

MinD – voimauttava hevostoiminta® on hevosavusteinen ryhmänohjausmenetelmä, jossa hevonen toimii voimauttavana tekijänä. Säännöllisessä pienryhmätoiminnassa työskentely tapahtuu hevos-/tallikontekstissa, voimavarakeskeisellä työotteella. Toiminnassa yhdistyy vertaistuki, luottamuksellinen ilmapiiri, vuorovaikutus ja voimavarakeskeisyys yhdessä ryhmäläisten kanssa, ohjaajan ohjaamana.

Ohjaajana toimii MinD – koulutuksen käynyt sosiaali- ja hevosalan ammattilainen, joka ohjaa ryhmää koulutus- ja kokemushistorian sekä kontekstuaalisuuden kautta.

Kohderyhmissä asiakkaat ovat aikuisia, 3-4 henkilön ryhmiä, jossa osallistujat kykenevät sanoittamaan ja tunnistamaan tunnetiloja. MinD – ryhmässä toiminta perustuu yksilön subjektiiviseen voimaantumis-, kuntoutumis- ja muutosprosessiin.
Ryhmä kootaan siten, että asiakkailla on työskentelyn kannalta samanlainen kokemushistoria, elämäntilanne, toimintakyky tai toimintakykyyn liittyviä haasteita. Tällöin voidaan jakaa yhteisiä kokemuksia ja niiden pohjalta rakentaa tulevaisuutta eteenpäin, vuorovaikutusharjoitteita hyödyntäen.

Ryhmäläisiltä ei edellytetä aiempaa kokemusta hevosten kanssa toimimisesta. Käytettävät hevoset mahdollistavat ryhmäläisille voimauttavan kokemuksen toiminnan aikana.

Esimerkkejä ryhmistä: Työelämässä uupuneet, päihde ja mielenterveys kuntoutujat, lastensuojelun asiakasryhmät, kehitysvammaisten lasten vanhemmat, lapsensa menettäneet, omaishoitajat jne.

Aika ja kesto
MinD ryhmä kokoontuu kerran viikossa 6-9 viikon ajan, noin 2,5h kerralla tai sopimuksen mukaan.

Kerromme mielellämme lisää!

Käyntiosoite:
Vanha Rannikkotie 678, 10710 Snappertuna, Raasepori.
Vierailut ja tilakäynnit vain sopimuksen mukaan.

Y-tunnus: 2383892-7.

Ota yhteyttä

Ole hyvä ja täytä tämä yhteyslomake, jos sinulla on kysymyksiä tai kommentteja.
Otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.