Till målmedvetna fritidsryttare och hästägare, mångsidiga lektioner och utbildningar allt från grunden till avancerat.

Ett vackert samspel och närvarande mellan häst och människa är viktigt för mej. En djupare kroppsmedvetenhet och förståelse hur både vi och hästen fungerar hjälper oss att arbeta tillsammans med hästen på ett hållbart, tryggt och trevligt sätt.

Ratsastustaito A. bjuder på lektioner, kortkurser samt föreläsningar.
Möjligheterna för lektionernas innehåll är många, t.ex. ridlektioner, markarbete eller lösarbete med häst. Innehållet skräddarsyr vi tillsammans enligt dina önskemål och hästens behov.


Den röda tråden i alla lektioner är alltid kommunikation, förtroende samt välmående mellan häst och människa. En avslappnad och positiv miljö möjlig gör ett effektivt lärande.

En lektion är ca 45 min.

Ryttarens hälsa

För hästens välmåendets skull och ryttarens ägen hälsa bör ryttare ibland kolla upp sin kropp, så att ryttaren inte sliter sin kropp eller stör och anstränger hästen onödigt i sitt arbete.

Några vanliga exempel på små bekymmer i ridningen som signalerar om att det är dags att kolla hur ryttarens kropp mår;

*Stigbyglarna hålls inte på i traven? Kan det vara stelhet i ryttarens rygg som hindrar våra ben att slappna av och vara följsamma?

*Hålls inte sadeln på plats utan istället åker den t.ex. utåt? Möjligen snedhet i ryttarens höft som gör det svårt för hästen att arbeta rätt med bröstkorgen.

*Hästen är stark åt ena varvet eller glider gärna utåt på volten? Hur lösgjorda axlar har ryttaren igentligen?

Gröna Stugan är vårt mysiga mottagnings rum lite avlegset från stallet där vi bjuder på olika behandlingar till ryttare som stöder hälsa och välmående med kroppen som helhet i fokus.

Untitled-1

Kalevala muskel- & ledkorrigering

Untitled-34r

KranioSakral-terapi

ring-camomilla

Homeopati

Mer om behandlingarna och Gröna Stugan finns på Gröna Stugans ägna sidor.